jouw verhaal in woord

Schrijven is een passie die er al van jongs af aan in zit. Wat een heerlijk gevoel is het moment dat je de juiste woorden hebt gevonden die samen die perfecte zin vormen. Een zin die je leest en waarvan je denkt: ja, dat is het! Dat is precies wat ik bedoel! Maar schrijven gaat niet alleen om het formuleren van op zichzelf staande zinnen. Het gaat niet alleen om de inhoud van je verhaal. De ervaring heeft mij geleerd dat het schrijven van teksten in veel grotere mate om de vorm draait. Want zonder een goede opbouw en een doordachte opeenvolging van zinnen en alinea’s, kan inhoud maar moeilijk overgebracht worden. Maar, wie teksten schrijft vanuit deze gedachte, en begrijpt dat de vorm minstens zo belangrijk is, is in staat de inhoud op een ongelooflijk krachtige manier over te brengen. Want, ‘Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester’. En dat is precies waar Kimino’s kracht ligt. Benieuwd naar wat ik kan betekenen voor jou? Stuur mij een berichtje of bel mij voor het plannen van een vrijblijvend gesprek. 

Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester

Mijn expertise

✦ Copywriting

Als copywriter kan ik je helpen bij het schrijven van overtuigende, wervende en activerende teksten die veelal een commercieel en informatief doeleinde hebben. Dit kunnen allerlei soorten teksten zijn, zoals websiteteksten, een advertentie, persbericht, flyer, nieuwsbrief of bedrijfsboek. Als tekstschrijver ben ik in staat om het verhaal dat jij wilt vertellen om te zetten in een pakkende én aantrekkelijke tekst die zowel aansluit bij wat je uit wilt stralen als ook bij de doelgroep die je aan wilt spreken. De teksten die ik schrijf kunnen ook gecombineerd worden met visuele aspecten, zoals infographics, schematische afbeeldingen of zelfs de gehele vormgeving

SEO-teksten

Bij het schrijven van websiteteksten vertel ik niet alleen jouw verhaal, maar zorg ik ook dat de teksten SEO-proof zijn. Dit betekent dat ik de websiteteksten op zo’n manier schrijf dat ze positief bijdragen aan de vindbaarheid van je website op zoekmachines zoals Google. Zo begint het schrijven van de teksten waarbij dit relevant is altijd met een zogeheten zoekwoordenonderzoek, waarbij we samen gaan kijken op welke zoekwoorden je gevonden wilt én kunt worden. Deze verwerk ik vervolgens in de websiteteksten.

✦ Ghostwriting

Als ghostwriter kan ik je helpen bij het schrijven van jouw blogs, speeches of artikelen. Het kan vertaald worden als ‘schaduwauteur’, wat betekent dat ik, letterlijk, in naam van mijn klanten schrijf. Ik verdiep mij in zowel jou als ook in het onderwerp door te luisteren, te vragen en te onderzoeken. Ik ben in staat om snel, en met geringe informatie, te begrijpen waar je naartoe wilt en welk verhaal je te vertellen hebt. En dat is nu precies wat een goede ghostwriter in huis moet hebben. Ik zorg dat ik jouw verhaal in de vorm van een blog, speech of artikel op papier krijg in de stijl en tone of voice die bij jou én je publiek past. Naast of in plaats van het schrijven van jouw blogs kan ik ook meedenken over jouw contentstrategie. In dit geval zullen we samen een plan maken voor het uitbrengen van de blogs. Denk hierbij aan de onderwerpen die interessant kunnen zijn voor jouw doelgroep, de volgorde waarin we de blogs kunnen publiceren en de rode draad die de blogs aan elkaar koppelt. 

✦ Eindredactie

Het is niet altijd nodig om een tekstschrijver in te huren voor het schrijven van jouw teksten. Soms kun of wil je dit gewoon zelf doen en heb je enkel iemand nodig die er met een frisse blik nog eens naar kijkt, die de teksten een consistentieslag kan geven of die de teksten net even dat extraatje geeft. Ook daar kan ik je bij helpen! Ik kan de teksten taaltechnisch doorlopen en controleren of het verhaal structureel gezien goed loopt. Soms maken kleine aanpassingen al dat het aantrekkelijker of nog beter leesbaar wordt. Waar dit nodig is, pas ik de teksten aan of doe ik suggesties, afhankelijk van wat we samen afspreken. Er is van alles mogelijk!

✦ Schrijfcoach

Als eindredacteur help ik je bij het finaliseren van je teksten door bijvoorbeeld spelfouten eruit te halen, zinsopbouw hier en daar aan te passen of de tekst net even dat extraatje te geven. Maar, ik kan je ook begeleiden bij het schrijven van een tekst vanaf het begin van het schrijfproces. In dat geval treed ik op als jouw schrijfcoach. Dit begint altijd met het maken van een schrijfplan. Dit schrijfplan maakt inzichtelijk hoe jouw tekst opgebouwd wordt en welke onderwerpen aan bod komen in welke alinea’s. Waar ik als schrijfcoach op uit ben, is om jouw kennis over het schrijven van teksten te vergroten. Dit doe ik door mij niet alleen te richten op de specifieke tekst die we gaan schrijven, maar juist ook door het aanleren van algemene schrijftechnieken die je ook kunt gebruiken bij het schrijven van andere teksten. Ben je dus op zoek naar iemand die je helpt bij het schrijven van een whitepaper, blog, scriptie, speech of enig andere tekst, stuur mij dan een berichtje en we kunnen meteen samen aan de slag!

bakkie doen?

Heb ik je interesse gewekt? Dan doe ik graag een keer een kopje koffie, thee of fris. We kunnen het samen hebben over de mogelijkheden en kijken of er een match is tussen ons. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. Stuur mij gewoon even een bericht en dan plannen we zo snel mogelijk wat in!